Kviz znanja i vještina koji se održao 19.12.2017. godine u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo predstavljao je završnu aktivnost projekta “Budi drug/arica, širi znanje” koji je implementiran od strane Vijeća mladih Novo Sarajevo.

Kviz znanja i vještina predstavljao je idealnu mogućnost da se mladi, koji su ujedno i bili ciljna grupa projekta, okušaju u raznim igricama i tako pokažu svoje mogućnosti. Tako su se takmičili u raznim igricama kao što su: “Najduža riječ”, asocijacije, pantomima, slaganje puzzle-i i sl. a gdje su kroz sve igrice bili podijeljeni u pet timova: Alfa, Beta, Gama, Delta i Omega.

Rad u timu nije izostao, šta više on je bio prekretnica u igricama i gdje je najbolji tim Gama odnio pobjedu.

Aktivnosti ovakve vrste, ne samo da pružaju odličnu zabavu mladim ljudima, već i razvijaju njihove vještine rada u timu, spretnosti i kritičkog razmišljanja ali i povećava nivo znanja o tematskim cjelinama koje su slušali na radionicama projekta, krenuvši od prevencije nasilja, nenasilne komunikacije, vršnjačkog pritiska, pravilnog donošenja odluka pa do volontiranja i aktivizma.

Najbolja ekipa je nagrađena ali najveći uspjeh za sve nas jesu upravo ovakvi mladi ljudi na području Općine Novo Sarajevo, koji imaju zdrave stavove i razmišljaju svjetski.

 

Ovaj projekat je podržan od strane Općine Novo Sarajevo!