Ideja o formiranju projektnog tima Vijeća mladih FBiH je nastala u 2016. godini, a nakon definisanja obaveza, načina rada i okupljanja članova tim zvanično i počinje raditi u januaru 2017. godine. Trenutno naš projektni tim broji četiri člana koji dolaze iz različitih krajeva BiH, različitih su zvanja i zanimanja kao i polja djelovanja. Ono što je zajedničko Jasmini, Aldinu, Adinu i Admiru jeste interesovanje i rad sa mladima. Iskustva, motivacije i odlične energije ovim mladim i aktivnim ljudima ne nedostaje.

Zadaci projektnog tima su da prati godišnji plan rada VM FBiH te u skladu sa planom i u dogovoru sa Upravnim odborom radi na izradi projektnih prijedloga, inicijativa i aktivnosti.

U ovom postu vam donosimo više informacija o članovima projektnog tima, ko su oni, šta rade i za šta se zalažu.

Jasmina Banjalučkić iz Ključa. Magistrirala je Sociologiju na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.  Aktivistica i projekt menadžerica u Omladinskom Centru Kosmos od 2009. godine gdje je radila na izradi i implementaciji projekata koji za cilj imaju poboljšati mobilnost mladih, regionalnu saradnju mladih, veće korištenje mogućnosti neformalnog obrazovanja, zagovaranje i implementaciju politika prema mladima te uspostaviti dijalog mladih i vlasti. Od 2012. godine predsjednica Vijeća mladih općine Ključ, predsjednica Skupštine Vijeća mladih USK te od 2015. članica Upravnog odbora VM FBiH i koordinatorica projektnog tima koji radi od januara 2017. godine. Jasmina uglavnom dodjeljuje zadatke članovima tima i po nekoliko puta provjerava da li je sve uredu.

Aldin Hodžić dolazi iz Srebrenika, zaposlen u Mješovitoj srednjoj školi Gradačac i Čelić. Volonter i aktivista je od srednjoškolskih i studentskih dana. U izradi projektnih prijedloga aktivan je od 2013. godine. Imao je priliku implementirati, voditi i inicirati nekoliko desetina projekata od interesa za djecu i mlade na području općine Sebrenik. U posljednje vrijeme slobodni je konsultant iz oblasti upravljanje projektnim ciklusom za različite korisnike (udruženja, škole, javne ustanove, mala i srednja preduzeća, poljoprivredna gazdinstva). Posjeduje Certifikat Direkcije za EU integracije BiH u oblasti PCM metodologije (napredni nivo). Aldin je član Nadzornog odbora VM FBiH i veoma je motivisan u smislu da se sve može stići uraditi.

Adin Pinjo iz Travnika. Studirao i diplomirao na Filozofskom fakultetu Univerzitetu u Tuzli. Od 2013. Godine aktivno uključen u rad internacionalnih organizacija na projektima posvećenim kreiranju zdravog i sigurnog okruženja za mlade na lokalnom nivou. Predsjednik Vijeća mladih Općine Travnik 2012-2014. Adin uživa u prirodi i svemu onome što ona pruža. Voli slackline za koji većina ljudi nikad nije ni čula. U timu je zadužen za sve ono što tehnologija može da nam pruži, a i za fotografiju (fotografije u tekstu nisu Adinovo djelo, bile bi mnogo bolje da jesu).

Admir Nurkić iz Orašja, Službenik za upravljanje u katastrofama. Svoj aktivizam i lične kapacitete Admir razvija i koristi najviše na lokalnom nivou. Profesionalno je uposlen u Crvenom križu općine Orašje dok svoj volonterski angažman ostvaruje kroz rad u udruženju mladih PULS Orašje, Vijeću mladih općine Orašje te Mjesnoj zajednici Orašje. Admir je član Skupštine VM FBiH i jedan je od onih koji su zaista posvećeni svom poslu i usavršavanju u istom.