Izabrana i imenovana osoba za predstavljanje mladih iz BiH u RYCO

Izabrana i imenovana osoba za predstavljanje mladih iz BiH u RYCO

Na osnovu sporazuma o suradnji u vezi izbora predstavnika mladih u ime Bosne i Hercegovine u Upravnom odboru Regionalne kancelarije za saradnju mladih sa Zapadnog Balkana potpisanog sa Ministarstvom civlilnih poslova Bosne i Hercegovine, Vijeće mladih Federacije Bosne i Hercegovine i Omladinski savjet Republike Srpske su formirali Komisiju za izbor i imenovanje predstavnika omladinskih nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini za člana Upravnog odbora Regionalnog ureda za suradnju mladih.

Nakon otvaranja Javnog poziva, te zaprimanja prijava svih zainteresiranih, Komisija je održala intervjue sa svim kandidatima i kandidatkinjama. Prema odluci Komisije, izabrana je Danijela Topić na traženu poziciju. Na 89. Sjednici održanoj 25.01.2017. godine, Vijeće ministara Bosne I Hercegovine je imenovalo Danijelu Topić kao predstavnicu omladinskih nevladinih organizacija iz BiH.

Danijela Topić:

“Smatram da je osnivanje Regionalne kancelarije za suradnju mladih (RCYO) jedna od najznačajnijih smjernica u orijentaciji mladih na ovim prostorima, jer samo udruživanje u tom obimu, podrška koja stoji iza RYCO-a kao i zajednički ciljevi svih potpisnica sporazuma predviđaju uspješnost same ideje, ali i progres kad su u pitanju mladi na ovim prostorima.

Sama ideja kontruktivnog pristupa sjećanju i podsticanje pomirenja, promovisanje tolerancije, interkulturanog učenja, socijalne inkluzije, je vrlo prijemčiva u Bosni i Hercegovini, te iz tog razloga smatram da BiH može velikim dijelom da uzme učešće u aktivnostima RYCO-a naredni period.
Kako sam izabrana za predstavnika omladinskih nevladinih organizacija ispred BiH za Upravni odbor RYCOa, smatram da je moja dužnost veliko zalaganje, srčanost, upornost, kreativnost, potkrijepljeno prethodnim sličnim i kvalitetnim iskustvom.
Nastojaću da svojim aktivnostima, što jasnije predstavljam glas BiH omladine u RYCOu, ali i takođe da predlažem razumne i konstruktivne ideje, koje bi doprinijele razvoju mladih u našoj državi ali i regionu.”

 

Danijeli želimo puno sreće u radu i predstavljanju mladih iz Bosne i Hercegovine u Upravnom odboru Regionalne kancelarije za saradnju mladih.