Održan trening za projektni tim

Održan trening za projektni tim

U periodu 01.06. i 02.06.2017. godine Vijeće mladih FBiH je uz podršku USAID-a realizovalo trening za projektni tim, koji je održan u Obrazovno – razonodnom centru „Spajalica“ na Ilidži. Trening je organizovan uz podršku Programa podrške za marginalizovane grupe (PPMG). USAID-ov program podrške marginaliziranim grupama pruža podršku aktivnostima lokalnih organizacija koje se zalažu za prava, osnaživanje i dostojanstvo nedovoljno predstavljenih društvenih grupa u BiH, te jača kapacitete lokalnih nevladinih organizacija, institucija BiH te USAID-ovih implementacijskih partnera za otvarivanje navedenog cilja.

Trening je vodio Jasmin Bešić, koji je na drugačiji način prikazao temu pisanje projekata. Jasmina Banjalučkić, voditeljica projektnog tima je iznijela svoje mišljenje o samom treningu:

“Ovaj trening je samo jedna od aktivnosti kojom želimo unaprijediti rad projektnog tima koji radi na dizajniranju projektnih prijedloga unutar VM FBiH. Takođe je prilika da “obnovimo” znanje pisanja projekata i da razmišljamo o novim projektima i aktivnostima VM FBiH. Prvi dan smo po završetku treninga održali i kraći sastanak Upravnog odbora gdje smo razgovarali o predstojećem strateškom planiranju VM FBiH i reginalnoj suradnji sa Vijećima mladih iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Slovenije. Sve u svemu sam trening je bio i više nego produktivan.”

Učesnici treninga su bili članovi projektnog tima, te predsjednik Vijeća mladih Mate Lončar i sekretarka Vijeća mladih Mirela Geko.