Posjeta Vijeća mladih FBiH Unsko-sanskom kantonu

Posjeta Vijeća mladih FBiH Unsko-sanskom kantonu

Članovi Upravnog odbora Vijeća mladih FBiH u periodu 09.03. do 11.03.2017. godine su bili gosti u Unsko sanskom kantonu, tačnije Vijeću mladih Općine Ključ.

U okviru posjete Unsko sanskom kantonu, članovi Upravnog odbora su održali sastanak sa Premijerom ovog kantona, gospodinom Huseinom Rošićem. Ovaj sastanak je protekao u odličnoj atmosferi gdje smo imali priliku razgovarati o budućim koracima prema usvajanju prve kantonalne Strategije prema mladima u Federaciji BiH.

Pored Strategije prema mladima, razgovarali smo i o položaju mladih u ovom kantonu i o tome šta se može uraditi da se smanji odlazak mladih iz Unsko sanskog kantona.

Nakon sastanka sa Premijerom, članovi Upravnog odbora su imali sastanak u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta, gdje smo detaljnije razgovarali o uključivanju lokalnih Vijeća mladih u sam proces usvajanja Strategije prema mladima USK.

Upravni odbor je po povratku u Ključ održao svoj sastanak, gdje smo zaključili naredne korake koje ćemo raditi za poboljšanje položaja mladih u FBiH.

 

Zahvaljujemo se Omladinskim organizacijama Kosmos i Dekameron jer su nas ugostili u svojim prostorijama.