Regionalna konferencija „Ryco – Strat“

Regionalna konferencija „Ryco – Strat“

Predstavnik Vijeća mladih Federacije Bosne i Hergegovine, Ilija Filipović, sudjelovao je na Regionalnoj konferenciji „Ryco – Start.“ Konferncija, u organizaciji Omladinskog savjeta Republike Srpske, okupila je oko četrdest predstavnika iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Na konferenciji su, između ostalih, sudjelovali: Danijela Topić, Aleksandar Voštić, Branka Malešević i Milica Škiljević. Pomenuti sudionici su na početku svojih izlaganja vrlo iscrpno prezentirali nastanak, djelovanje i druge pojedinosti „Ryco“-a. Također su naglasili važnost potencijala i mogućnosti koje „Ryco“ pruža mladima na prostoru zapadnog Balkana.

Tijekom konferencije, u praktičnom djelu koji je održan narednog dana, sudionici su imali za zadatak da naprave primjer projekta, te iznesu sugestije za „Ryco“.

Cilj konferencije bio je iznošenje ideja, razmjena iskustava i međunarodna saradnja mladih.

Imajući u vidu sve navedeno, smatra se da je ova konferencija bila veoma interesantna i od velike važnosti za mlade. Kako bi se doprinijelo poboljšanju položaja mladih u BiH, preporučuje se veći angažman i učešće svih zainteresiranih strana, posebno mladih, na ovakvim i sličnim konferencijama i događajima.