Sastanak sa Predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

Sastanak sa Predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_testimonial admin_label=”Testimonial” author=”Mate Lončar” url_new_window=”off” quote_icon=”on” use_background_color=”on” background_color=”#f5f5f5″ background_layout=”light” text_orientation=”center” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Krajnje je vrijeme da se sredstva za projekte mladih izdvajaju iz proračuna države.

[/et_pb_testimonial][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

U utorak, 16. 11. 2017. godine, u prostorijama Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine održan je sastanak predstavnika nekoliko nevladinih organizacija i civilnog društva s Predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, gospodinom Denisom Zvizdićem.

U okviru ovog sastanka razgovaralo se o dosadašnjim rezultatima, izazovima koji dolaze, prijedlozima za poboljšanje i mogućnosti zajedničke suradnje vlasti i civilnog društva na realizaciji narednih koraka na putu integracija u EU, s posebnim fokusom na Upitnik u realizaciji mjera iz Reformske agende, sustavu koordinacije i drugim temama.

Sastanku je nazočio i predsjednik Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine, Mate Lončar, koji je još jednom ukazao na ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze mladi ljudi u državi i njihovo nepovjerenje u sustav u kojem žive, te je izrazio veliko žaljenje zbog neformiranja Komisije za koordinaciju pitanja mladih BiH nakon reorganizacije iste i usvajanja nove odluke o formiranju. Naglasio je da je krajnje vrijeme da Vijeće ministara u proračun 2018. godine uvrsti stavku za financiranje projekata mladih i rada s mladima. Na taj način ćemo pomoći rad organizacija mladih, vijeća mladih i omladinskih savjeta koji neumorno rade na poboljšanju položaja mladih prvenstveno u lokalnim zajednicama, zaključio je.

Vijeće ministara BiH se trenutno nalazi u završnoj fazi izrade Sporazuma o suradnji Vijeća ministara i nevladinog sektora u BiH, a što će u narednom periodu biti dobra osnova za bolju suradnju.

Na kraju sastanka je dogovoreno intenziviranje ovakvih sastanaka u budućem periodu.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]