Prijavi se na događaj “Zapošljivost mladih u BiH”!

Prijavi se na događaj “Zapošljivost mladih u BiH”!

Vrijeme je za još jedan događaj u sklopu projekta “Ready for Europe”!

Prijavi se na događaj pod nazivom “Zapošljivost mladih u BiH” koji će se održati u četvrtak, 6.10.2022. godine, u Sarajevu na adresi Zmaja od Bosne 4 (Hotel Holiday). Tokom trajanja samog događaja, učesnici i učesnice će imati priliku upoznati se sa pojmom EU integracija BiH, kao i ulogom civilnog društva i mladih u tome. Jedan od važnih segmenata ovog procesa jeste zapošljavanje na šta će biti stavljen fokus u drugom dijelu događaja.

Događaj je namijenjen mladima (15 – 30 godina) koji su zainteresovani za teme vezane za zapošljivost mladih – trenutno stanje tržišta rada u BiH, programi zapošljavanja i samozapošljavanja mladih, Garancija za mlade, značaj obuka i razvoja vještina kod mladih i slično. Prijaviti se mogu i omladinska udruženja i organizacije koje se bave ili se žele baviti ovim temama.
Početak događaja je planiran u 11.00, a kraj u 16.00 sati. Tačnu agendu će svi odabrani učesnici i učesnice dobiti najkasnije do 5.10.2022. godine do 12.00 sati. Refundacija putnih troškova i troškovi ručka su obezbijeđeni za sve učesnike i učesnice događaja, a smještaj će se refundirati po potrebi u odnosu na udaljenost. Popuni obrazac i pridruži nam se!
Rok za prijavu na događaj je utorak, 4.10.2022. godine, do 23:59. Prednost prilikom selekcije imaju mladi koji su članovi i članice omladinskih udruženja u strukturi Vijeća mladih FBiH.
 
Događaj se realizuje u sklopu projekta “Ready for Europe” kojeg implementira RE.TE. – Udruženje tehničara za solidarnost i međunarodnu saradnju u partnerstvu sa Vijećem mladih Federacije BiH, a finansira Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije.